Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest dilluns dia 2 de març el lliurament de plaques “Slow Food Km 0”, en una trobada anual que ha reunit unes 300 persones, una seixantena de restaurants d’arreu dels Països Catalans i deu menjadors escolars, junt amb una seixantena de productors i elaboradors agroalimentaris de Catalunya que han exposat i presentat els seus productes en el Mercat de la Terra.
En una convocatòria a l’envelat de l’Espai Guíxols Arena hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, la qual ha fet una defensa aferrissada de la filosofia slow-food singularitzada en els restaurants i menjadors escolars, fonamentant-ho en la tria de productes de proximitat, d’alta qualitat, preu just i tracte proper amb el productor.
La consellera ha destacat la importància de la compra amb els productors de proximitat i el preu just que n’han de rebre.
L’Associació de Cuineres i Cuiners Slow Food Km0 de Catalunya integra 57 restaurants i 10 menjadors escolars. Pel què fa a restaurants, onze són noves incorporacions que s’han fet públiques a Sant Feliu de Guíxols, així com tres novetats en menjadors escolars.
Aquest any, i com a novetat, s’ha fet lliurament del “Cargol + Net”, que reconeix els restaurants que han adquirit un compromís addicional en matèria de sostenibilitat, mantenint bones pràctiques en l’àmbit de l’energia, la reducció de residus i en l’ús de productes químics o gestió de l’aigua. Ha lliurat aquest guardó l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.
Per últim, la consellera Jordà ha fet lliurament de les plaques Slow Food als productors compromesos. En aquesta ocasió s’ha decidit premiar els pioners del vi natural a Catalunya, que porten temps duent a terme un treball a la vinya respectuós amb el medi, sense adobs químics, herbicides, plaguicides, fungicides sintètics ni organismes modificats genèticament. Per a obtenir un vi natural només s’utilitzen llevats propis del raïm i de la vinya; no s’hi afegeixen sulfits ni cap tipus de conservant; no es filtra ni es clarifica, respectant així el cicle natural.
Des de Raiels ja fa dos anys que som responsables de la secretaria tècnica de l’Associació de Cuineres i Cuiners Slow Food Km0.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.