“Envellir feliç al poble”. Raiels participa a la revista Soberanía Alimentaria

Una seixantena de restaurants i deu menjadors escolars del col·lectiu Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya lluiran aquest 2020 el segell d’establiment Slow Food-Km0
12 març, 2020
La dinamització del sector agrari al Pallars Jussà, eix central del cicle de jornades “Qui treballarà la terra al Pallars Jussà”?
3 juliol, 2020
Una seixantena de restaurants i deu menjadors escolars del col·lectiu Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya lluiran aquest 2020 el segell d’establiment Slow Food-Km0
12 març, 2020
La dinamització del sector agrari al Pallars Jussà, eix central del cicle de jornades “Qui treballarà la terra al Pallars Jussà”?
3 juliol, 2020
Veure'ls tots

“Envellir feliç al poble”. Raiels participa a la revista Soberanía Alimentaria

Des de Raiels ens fa molta il·lusió haver participat en els continguts de l’edició número 37 de la revista Soberanía Alimentaria, concretament en el reportatge “Envellir feliç al poble” escrit per Amal El Mohammadiane Tarbift.

S’hi recull la nostra aposta per entendre l’envelliment dels territoris rurals com un repte amb la finalitat d’oferir serveis de proximitat per a la gent gran que, per una banda, afavoreixin la creació de llocs de treball i, per l’altra banda, contribueixin a allargar el màxim de temps posible l’envelliment al lloc de residència, l’envelliment a la pròpia casa.

Compartim l’article amb experiències espanyoles i catalanes que contribueixen a l’envelliment amb dignitat. Hi destaquem la cooperativa Cuidem Lluçanès ubicada a la subcomarca del Lluçanès i integrada per 10 treballadores, 180 sòcies de consum i 7 entitats col·laboradores que vetllen per oferir diferents serveis socials al seu territori i la Plataforma EMPIC, a les Garrigues impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues i amb 16 ajuntaments adherits, amb la voluntat d’oferir serveis per garantir una bona qualitat de vida a les persones grans d’una forma planificada i organitzada. També es visualitza com una oportunitat de generació d’ocupació i, a més, com un reconeixement dels professionals que hi treballen.

Us convidem a llegir-lo!!

https://www.soberaniaalimentaria.info/images/descargas/sabc_37.pdf