Visites de descoberta a empreses del sector de la pedra

Nou cartell per donar a conèixer les diferents peces de carn de les races ramaderes autòctones presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu
17 abril, 2019
Tret d’inici del Pla Estratègic de Montclar i Taller d’Escenaris de Futur
12 juny, 2019
Nou cartell per donar a conèixer les diferents peces de carn de les races ramaderes autòctones presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu
17 abril, 2019
Tret d’inici del Pla Estratègic de Montclar i Taller d’Escenaris de Futur
12 juny, 2019
Veure'ls tots

Visites de descoberta a empreses del sector de la pedra

El Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell així com el del Segrià i l’Urgell, impulsa el projecte innovador i experimental “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació”. El projecte compta amb cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i es desenvoluparà al llarg d’aquest 2019.

El projecte té com a objectiu general generar oportunitats econòmiques innovadores entorn de la pedra fomentant la creació d’ocupació a l’àmbit territorial de les Garrigues, el Segrià Sec, l’Urgell i el Pla d’Urgell. A nivell específic, compta amb objectius més concrets com ara:

  • Contribuir a la preservació d’un recurs local amb potencialitats de generar oportunitats de negoci en altres sectors complementaris a la indústria i la construcció com seria el turisme i l’agricultura (valorització del patrimoni, el paisatge i el producte local en un tot integrat).
  •  Millorar les professionalització dels treballadors que tenen vinculació en el sector de la pedra (indústria i construcció principalment).
  • Millorar la qualificació de joves en desavantatge laboral, residents en municipis de marcat caràcter rural, entorn de les sortides professionals associades al sector de la pedra.

Durant aquest any 2019 s’aniran realitzant un seguit d’actuacions encaminades a aconseguir els objectius proposats inicialment.

Una d’aquestes accions són les Visites de descoberta a empreses del sector de la pedra que s’acompanyaran de la visita a l’únic cicle formatiu de Pedra Natural que hi ha a Catalunya i que s’imparteix a l’INS Mollerussa per tal de donar a conèixer a joves i persones interessades les sortides laborals existents al sector de la pedra. De fet, arran de la diagnosi del sector que s’està també duent a terme, s’ha constatat que en aquest àmbit (tant paletes especialitzats en col·locació /restauració en pedra com indústria de la pedra) hi ha demanda laboral i les empreses tenen dificultats per trobar personal qualificat.

Per tal de fer front al gran desconeixement que hi ha sobre aquest sector i la seva formació, s’impulsen aquestes visites de descoberta que tindran lloc el dimarts 7 de maig i el dilluns 20 de maig i que permetran conèixer empreses de les Garrigues i de l’Urgell. Les visites són gratuïtes i hi haurà servei de transport a disposició de les persones participants.

Des de Raiels, ens hem encarregat de la coordinació i la logística de les dues visites de descoberta.

Aquí podeu descarregar el programa