Tret d’inici del Pla Estratègic de Montclar i Taller d’Escenaris de Futur

Visites de descoberta a empreses del sector de la pedra
18 abril, 2019
Acte de cloenda del programa COOP’ART Selva 2019
17 desembre, 2019
Visites de descoberta a empreses del sector de la pedra
18 abril, 2019
Acte de cloenda del programa COOP’ART Selva 2019
17 desembre, 2019
Veure'ls tots

Tret d’inici del Pla Estratègic de Montclar i Taller d’Escenaris de Futur

El passat divendres 7 de juny es va donar inici al procés de redacció del Pla Estratègic de Montclar amb una presentació dels objectius i de la finalitat d’aquest pla davant d’una vintena de veïns i veïnes de Montclar que van assistir a l’acte.

L’equip tècnic de Raiels, responsable de la redacció del Pla, va exposar que la finalitat d’aquest document és que l’ajuntament de Montclar tingui un full de ruta que sigui una eina de gran utilitat per avançar vers un desenvolupament ordenat i sostenible de les activitats econòmiques del poble i, alhora, identificar les necessitats dels diferents segments de població (joves, infants, gent gran, famílies, etc.).

Aquest futur Pla Estratègic es redactarà a partir de la participació de les persones que viuen i treballen a Montclar per tal de poder escoltar i recollir les seves opinions de com creuen que és la millor manera d’encarar el futur del municipi i treballar per assolir l’escenari desitjat de futur.

Aquesta reflexió de com creus que seria Montclar d’aquí deu anys va ser l’eix de treball del taller participatiu que es va dur a terme el mateix divendres. Les persones assistents van poder reflexionar i debatre sobre quin podria ser el futur del poble si no s’actua i, per contra, quin voldrien que fos l’escenari de futur desitjat que convertiria Montclar en un poble viu i amb oportunitats.

La redacció del Pla s’allargarà tot el 2019 i comptarà amb diferents moments participatius per tal de fomentar que totes les persones del municipi que ho desitgin puguin dir-hi la seva. Per mitjà de la pàgina web de l’ajuntament de Montclar s’anirà informant dels propers passos que es duran a terme.

El procés de redacció d’aquest Pla Estratègic ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Montclar i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.