Presentació de la Diagnosi de la competitivitat del sector de la restauració de Solsona i Cardona

Presentació del Pla Sectorial de Medi Ambient de la Cerdanya
19 gener, 2019
Èxit d’assistència a l’acte de lliurament de cargols Slow Food Km0 a l’Ametlla de Mar
21 març, 2019
Presentació del Pla Sectorial de Medi Ambient de la Cerdanya
19 gener, 2019
Èxit d’assistència a l’acte de lliurament de cargols Slow Food Km0 a l’Ametlla de Mar
21 març, 2019
Veure'ls tots

Presentació de la Diagnosi de la competitivitat del sector de la restauració de Solsona i Cardona

El passat 19 de febrer de 2019 va tenir lloc al Miracle (Riner) la presentació que des de Raiels vam dur a terme dels resultats de la Diagnosi de la competitivitat del sector de la restauració de Solsona i Cardona davant de diversos representats de restaurants d’ambdós municipis

Els resultats s’han obtingut després de la realització de 30 entrevistes a responsables d’establiments de restauració de Solsona i Cardona que han permès obtenir una anàlisi detinguda del punt de partida actual en diferents matèries i, alhora, han permès definir i descriure quines accions es proposen impulsar per tal de corregir les mancances i fer front als reptes identificats.

En total, s’han identificat 5 línies estratègiques a impulsar i 36 propostes d’accions a desenvolupar per tal de donar resposta a les necessitats detectades arran de la diagnosi.

El mateix dia de la presentació, es va dur a terme un Taller de priorització d’accions amb les persones assistents, amb l’objectiu de poder establir un criteri de priorització que determini quines accions són més urgents per començar a treballar-les aquest 2019.

Al taller hi han pres part un total de 6 representants de restaurants del territori. Cadascuna de les persones assistents ha comptat amb la possibilitat de prioritzar les 5 actuacions que ha considerat més necessàries per implementar a curt termini. Les 4 accions més prioritzades han estat les següents:

  • La creació d’una borsa de treball específica del sector de la restauració integrada dins del Servei Connectem.
  • L’establiment de vincles amb universitats i escoles d’hostaleria per incentivar els contractes de pràctiques al restaurants de Solsona i Cardona.
  • La formació i acompanyament en càlcul d’escandalls.
  • Una jornada sobre habilitats comunicatives del personal de sala a l’hora de comunicar els plats i el relat del producte local.

Aquest projecte també ha comptat amb la participació de Mariano Gonzalvo, cuiner i responsable de Lo Paller del Coc que ha dut a terme unes visites personalitzades als restaurants interessats d’assessorament i orientacions pràctiques.

Aquesta Diagnosi ha estat un encàrrec de l’Ajuntament de Solsona per mitjà de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.