Preparació de la documentació per sol·licitar un ajut Leader en la seva 3a edició
1 octubre, 2017
Informe “Anàlisi de l’entorn” en el marc del Pla Estratègic del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona
6 setembre, 2017
Veure'ls tots

Repoblem un Camp d’oportunitats

  Descripció:

  L’objectiu del projecte Repoblem un camp d’oportunitats és identificar el grau de vulnerabilitat de despoblament sociodemogràfic dels municipis de l’àrea d’actuació del Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp. I, a partir d’aquesta informació, es seleccionaran 4 municipis pilot per ser capaços d’identificar potencialitats laborals i de negoci d’aquests municipis escollits que puguin contribuir a frenar la situació de despoblament que visquin aquests pobles.

  Per tal d’assolir aquest objectiu, es partirà d’un enfocament innovador que planteja definir una metodologia basada en l’anàlisi de dades territorials sumada als resultats de diferents dinàmiques grupals participatives a nivell local, en els municipis pilot, per tal de detectar noves oportunitats laborals i de negoci. Aquestes dinàmiques participatives a nivell local es fonamentaran en les conegudes com “líving labs rural practicies”, les quals s’orienten vers la generació d’espais per a la innovació i la recerca participativa que afavoreixin el desenvolupament rural a l’hora de promoure activitats amb enfocaments multidisciplinaris i la cerca del paradigma de la co-creació.

  L’execució tècnica del projecte la realitzarà la cooperativa Raiels SCCL que comptarà amb la col·laboració de diversos professionals experts com ara COEMPRÈN.

  Client:

  Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp.

  Calendari:

  2020