Acte Entrega de Plaques Slow Food-Km0 2018
19 març, 2018
Networking entre productors/es agroalimentaris i restaurants del Parc Natural de l’Alt Pirineu
23 març, 2018
Acte Entrega de Plaques Slow Food-Km0 2018
19 març, 2018
Networking entre productors/es agroalimentaris i restaurants del Parc Natural de l’Alt Pirineu
23 març, 2018
Veure'ls tots

Jornades “Més enllà de la recol•lecció de la genciana”

Els passats dies 7 i 20 de març s’han realitzat, a Alp i a Sort respectivament, les jornades “Més enllà de la recol·lecció de la genciana. Perspectives de dinamització en zones de muntanya”, promogudes pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en el marc del projecte  ValuePAM (INTERREG SUDOE).

El programa de les dues jornades ha estat similar, i ha consistit en una primera part de presentació dels principals resultats obtinguts del projecte, una taula rodona d’experiències d’aprofitament de la genciana o altres plantes silvestres, i la realització d’una dinàmica participativa, coordinada i dinamitzada per Raiels,  enfocada a identificar aquelles accions que caldria emprendre per tal de generar activitat econòmica a partir de la genciana i altres plantes silvestres.

En el marc d’aquest debat, han sorgit propostes de diversos tipus: accions de caire legislatiu i de suport al petit productor, accions enfocades a la creació de marca, a la  millora i ampliació del coneixement que es té de la genciana i de les altres plantes silvestres, al foment de l’associacionisme entre agents per a dinamitzar el sector, a la creació d’empresa al llarg de tota la cadena de valor i a la necessitat de fer difusió i pedagogia sobre aquests recursos, entre altres.

En finalitzar aquest debat, els assistents han pogut continuar parlant sobre el tema en un dinar a peu dret elaborat en base a productes locals, en el que també s’han pogut degustar productes elaborats en base a genciana.

Descarregar programa d’Alp

Descarregar programa de Sort