Acte Entrega de Plaques Slow Food-Km0 2018

Jornada de presentació:”La carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu: recorregut actual, barreres i oportunitats per tancar el cercle i retenir-ne el seu valor”
23 febrer, 2018
Jornades “Més enllà de la recol•lecció de la genciana”
22 març, 2018
Jornada de presentació:”La carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu: recorregut actual, barreres i oportunitats per tancar el cercle i retenir-ne el seu valor”
23 febrer, 2018
Jornades “Més enllà de la recol•lecció de la genciana”
22 març, 2018
Veure'ls tots

Acte Entrega de Plaques Slow Food-Km0 2018

El passat dilluns dia 12 de març es va realizar, a Cervera,  el lliurament dels distintius  Slow Food-Km0 als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat.

L’acte va ser un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, també és un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

La jornada es va iniciar el ja habitual Mercat de la Terra, que va estar actiu des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i que va comptar amb una cinquantena de petits productors vinculats al moviment Slow Food. Enguany, com a novetat, es van realitzar showcookings a càrrec de col·lectius de cuina de les Terres de Lleida (Noguera Cuina, la Xicoia i All Cuiners), paral·lelament a aquest mercat.

La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners va anar a a càrrec d’en Pep Palau, reconegut gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic i en Josep Lladonosa, cuiner català i reconegut xef, que ha fet una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar. També es va fer la tercera entrega de cargols Slow Food a productors compromesos amb Slow Food.

Tot seguit, els productors de les Terres de Lleida presents al Mercat de la Terra van oferir  un vermut, que va permetre fer degustacions dels seus productes; alhora que va poder gaudir d’un recital de Cançons de Tros.

A les dues del migdia es va realitzar el  dinar Street Food, consistent un menú degustació dissenyat i cuinat pels vuit restaurants del convivium d’Slow Food de les Terres de Lleida, oferint d’aquesta manera una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.

Finalment, i per acabar la jornada de celebració, hi va haver un Concert de Corrandes amb Son Corrandes.

L’acte va comptar amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Diputació de Lleida, i amb el suport organitzatiu de Raiels.

A través del següent enllaç podran trobar les fotografies realitzades durant l’acte d’entrega de les plaques Km0 Slow Food realitzades el dilluns 12 de març de 2018 a Cervera:

https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1nAT-5DmHCA_tgTJHhI1BuFMApnt5-NPM

Per descarregar les fotografies en alta qualitat es necessari prémer damunt i després descarregar.

Fotografies lliures  realitzades per Zig Zag New Media