Presentació de la Diagnosi de la cadena de valor de l’oli i les seves potencialitats econòmiques de les Garrigues i el Segrià Sec

Taller de cuina: “Idees de peces diferents, nous formats i presentacions de la carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu”
11 maig, 2018
Jornada “Millorem les experiències turístiques” al PNAP
13 juny, 2018
Taller de cuina: “Idees de peces diferents, nous formats i presentacions de la carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu”
11 maig, 2018
Jornada “Millorem les experiències turístiques” al PNAP
13 juny, 2018
Veure'ls tots

Presentació de la Diagnosi de la cadena de valor de l’oli i les seves potencialitats econòmiques de les Garrigues i el Segrià Sec

El passat dimarts 5 de juny va tenir lloc la presentació dels resultats de la “Diagnosi de la cadena de valor de l’oli i les seves potencialitats econòmiques de les Garrigues i el Segrià Sec”, en horari de matí a Juncosa (les Garrigues) i en horari de tarda a Llardecans (Segrià Sec), amb una assistència total d’una seixantena de persones de perfils diversos: alcaldes/es, pagesos/es i productors/es d’oli, responsables d’allotjaments i establiments de restauració, tècnics, entre d’altres.

Aquesta diagnosi permet tenir una visió transversal de tot el sector de l’oli d’oliva a les Garrigues i al Segrià Sec ja que centra una anàlisi qualitativa entorn de tota la seva cadena de valor abraçant els 4 nivells clau: el primer amb la producció, el segon amb la transformació, el tercer amb la distribució i comercialització i el quart amb el consum de l’oli. Aquesta diagnosi ha estat possible gràcies a la participació de més de 100 agents tant de l’àmbit tècnic, com del sector de l’oli, del turisme i d’altres. S’han dut a terme fins a 86 entrevistes a agents clau del sector (en persona i telefòniques), s’ha realitzat la consulta de dades i estadístiques de referència, s’han cercat experiències i referents i s’ha completat amb un detallat  treball tècnic que ha permès identificar i concretar fins a 43 oportunitats de negoci entorn de la cadena de valor de l’oli en un sentit ampli, introduint-hi diferents binomis de l’oli com ara oli-turisme, oli-gastronomia, oli-patrimoni, oli-sostenibilitat, oli-paisatge o oli-art, entre d’altres.

Aquesta diagnosi ha estat redactada per Raiels, iniciatives que arrelen i ha estat impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Segrià, en el marc del Projecte innovador i experimental “Potenciació del a cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec” que s’està implementant al territori durant aquest 2018. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Si teniu interès, podeu consultar la presentació aquí